Boli cardiovasculare - Medical Turism - Sante TourBoli cardiovasculare fac parte dintr-o clasă de boli care implică inima sau vasele de sânge (artere, capilare si vene). Boli cardiovasculare se referă la orice boală care afectează sistemul cardiovascular, în principal boli cardiace, boli vasculare ale creierului și rinichilor, precum și boala arteriala periferica.

Cauzele bolilor cardiovasculare sunt diverse, dar ateroscleroza și/sau hipertensiunea arteriala sunt cele mai comune. În plus, cu înaintarea in vârsta se pot produce o serie de modificări fiziologice și morfologice care duc la modificarea funcției cardiovasculare și ulterior, la creșterea riscului de boli cardiovasculare, chiar si la persoanele asimptomatice.

Aceste boli cardiovasculare rămân cea mai mare cauza a deceselor la nivel mondial, deși de-a lungul ultimelor două decenii rata mortalității cardiovasculare a scăzut în multe țări cu venit ridicat. În același timp, decesele și bolile cardiovasculare au crescut cu o viteză uimitor de rapidă în țările mici și cu venituri medii. Procentul de decese premature din datorită bolilor cardiovasculare variază de la 4% în țările cu venituri mari la 42% în țările cu venituri mici.

În fiecare an bolile de inimă ucid mai mulți oameni decât cancerul. În ultimii ani riscul cardiovascular la femei a fost în creștere și a ucis mai multe femei decât cancerul de sân. Studii în rândul tinerilor a arătat că ateroscleroza precoce se poate depista în adolescentă și se fac eforturi de prevenire primară necesare din copilărie.