Chirurgie estetica - Turism Medical - Sante tour (4)Tehnicile de chirurgie estetica au evoluat, avand la origine tehnici de chirurgie reconstructiva; multe din procedurile aplicate in prezent pe scara larga pentru imbunatatirea aspectului estetic, au inceput ca solutii pentru probleme reconstructive. Relatia dintre cele doua tipuri de proceduri este foarte stransa si de aceea chirurgii plasticieni experimentati in chirurgia reconstructiva au deja o baza foarte solida in abordarea operatiilor estetice.

Chirurgia estetica este o ramura a chirurgiei plastice care are ca scop ameliorarea aspectului estetic al corpului omenesc, aceasta insemnand fie corectarea unor deficiente morfologice constitutionale sau dobandite, fie indepartarea semnelor de imbatranire.

Pacientii care se adreseaza chirurgiei estetice sunt persoane sanatoase, care doresc o imbunatatire a calitatii vietii personale sau socio-profesionale.

Oamenii cu o buna imagine personala sunt mai eficienti in activitatea lor, sunt mai siguri pe ei si interactioneaza pozitiv cu ceilalti. Multi oameni au functii in care felul cum arata este important, chiar daca nu sunt persoane publice. Oamenii sunt judecati, cel putin intr-un anumit grad, dupa felul cum arata. O infatisare tanara si placuta pe langa faptul ca iti reda increderea in sine poate fi si un mijloc de a ramane competitiv.

Increderea in sine este o conditie esentiala pentru sanatatea si reusita noastra in viata!

Serviciile chirurgicale reclama o calitate deosebita si o mare responsabilitate din partea celor care o practica. Pe langa o solida experienta in domeniul chirurgiei reconstructive, chirurgii plasticieni care desfasoara si activitate in domeniul chirurgiei estetice trebuie sa dea dovada de un discernamant deosebit si constiinta profesionala pentru stabilirea corecta a indicatiilor. Chirurgul trebuie sa explice corect pacientului, posibilitatile reale si riscurile ce decurg din astfel de interventii chirurgicale.

Pacientul trebuie sa inteleaga ca nu exista interventii chirurgicale miraculoase si ca orice interventie chirurgicala cosmetica are avantaje si dezavantaje, in relatie directa cu indicatia operatorie, cu experienta chirurgului, cu tehnica si materialele utilizate, depinzand in mare masura si de particularitatile individuale.

Abdominoplastia este o procedura chirurgicală pentru a indepărta excesul de piele „zbîrcită” si al ţesutui grăsos din regiunea mijlocie si cea inferioara a abdomenului. Poate îndepărta pielea increţită, întări muşchii abdominali si aplatiza abdomenul inferior.

Blefaroplastia esteticaBlefaroplastia estetică este procedura de chirurgie plastică prin care se îndepartează excesul de tegument si grăsime (ce alcătuiesc „pungile” si ridurile ale pleoapelor), eliminând cauza aspectului de îmbatrinit si obosit al ochilor; si ridicarea sprincenelor căzute. Blefaroplastia reconstructivă este operatia efectuată pentru corectia defectelor pleoapelor ce afectează vederea.

Augmentarea buzelor Colagenul injectat sau grasimea se folosesc in general pentru imbunatatirea aspectului pielii. Ele pot umple ridurile si pliurile faciale, cutele sau unele cicatrici; sau pentru a reda un aspect mai senzual si mai plin al buzelor. Augmentarea buzelorAceste injectii nu sint eficiente pentru inlaturarea ridurilor profunde, de exemplu ridurile verticate din jurul gurii; In aceste cazuri se apeleaza la resurfacing, peeling chimic, dermabrazie sau tratament cu laser. Spre deosebire de filling sau umplere, resurfacingul sterge ridurile fine si da un aspect mai tanar al pielii. Ridurile mai profunde ale fetei sau sprancenelor sant cauzate de muschi hiperactivi sau de piele mai laxa si se pot trata prin lifting facial sau frontal. Filiingurile de obicei sint folosite concomitent cu alte proceduri chirurgicale, intrucat ele nu pot schimba conturul fetei asa cum fac tehnicile chirurgicale.

Expandarea tisulara a fost folosita pentru prima data la reconstructia de sin, dupa mastectomie. Astazi, utilizarea sa a crescut, incluzind repararea tegumentului distrus de traumatisme, excizia tumorilor sau chiar defecte din nastere. Uneori este folosita in scopuri estetice, ca in cazul implantelor de sin sau rezolvarea alopeciei. Cind este implicat un defecvt mai mare, expandarea tisulara se face in mai multe etape. Un balon de silicon este implantat sub piele, de obicei adiacent ariei ce urmeaza a fi reparata. Balonul este gradual umplut cu o solutie salina, timp de saptamini sau luni, perioada in care organismul va raspunde in diferite moduri. La inceput, semnele arata subtierea pielii (reactie la presiune); in acelasi timp strtul de tesut subjacent pielii se subtiaza datorita presiunii exercitate de balonul umflat. Corpul dezvolta o reactie cicatriciala in jurul balonului, adaugindu-se aspectului de „prea plin”. Cind pielea s-a expandat la gradul dorit, balonul este indepartat impreuna cu tesuturile deformate. Tegumentul este repozitionat si suturat, acoperind defectul. In final, la 5 luni dupa ce expanderul a fost indepartat, stratul superficial al pielii se subtiaza, stratul profund se ingroasa si capsula cicatriciala se dizolva. Expandarea mai rapida este posibila cind aria de inlocuit este mai mica. In aceste cazuri, tesuturile sanatoase pot fi expandate imediat, intraoperator.

GenioplastiaGenioplastia este o procedura chirurgicala ce reface sau creste marimea barbiei pentru a da o mai buna proiectie. Poate da echilibru profilului prin marirea barbiei in relatie cu nasul. Genioplastia reconstructiva se poate face concomitent cu chirurgia mandibulei pentru corectia disfunctiilor de ocluzie.

Pierderea elasticitatii pielii, gravitatia, pierderea in greutate, sarcina si alaptarea afecteaza forma si fermitatea sânilor. Pacientele care sint multumite de marimea sinilor lor, pot beneficia de un lifting al sinilor pentru ai ridica si ai intari, imbunatatind aspectul general. Unele paciente pot fi nemultumite ca au pierdut o parte semnificativa din volumul sanilor. In aceste cazuri se indica liftingul impreuna cu inserarea implanteor mamare.

Lifting facial – Cu cît oamenii îmbătrinesc, efectul gravitatiei, expunerea la soare si stresul zilnic se pot observa mai bine pe fata lor. Cute adînci se formează între nas si gură; linia mandibulei se îngroasă si cade; cute si depozite adipoase apar in regiunea gîtului. Un lifting facial poate opri procesul de îmbătrinire. Ce poate face: lifting-facial„da ceasul inapoi”, îmbunătătind cele mai vizibile semne ale îmbătrînirii prin îndepartarea excesului de grăsime întinzînd muschii sub piele si repozitionînd pielea fetei si a gîtului. Liftingul poate fi făcut si impreună cu alte proceduri: lifting de frunte,chirurgia pleoapelor sau a nasului. Dacă vă gînditi la un lifting facial aceasta brosura vă va da notiunile de bază pentru intelegerea procedurii cînd vă poate ajuta, cum se efectuează si la ce rezultate să vă asteptati.

Lipectomia cunoscuta si ca liposuctie, extractia grasimii – este o tehnica de indepartare a depozitelor de grasime nedorite, din anumite regiuni ale corpului: barbie, git, obraji, partea superioara a bratelor, piept, abdomen, fese, solduri, coapse, genunchi, gambe, glezne.

Otoplastia este chirurgia urechii efectuata pentru a rezolva urechile mari sau disproporționate si a le apropia de cap.

Consultatia la un chirurg plastic este primul pas. Pacientul, sau cind este cazul unui copil, parintii, vor discuta sincer despre asteptarile lor si despre starea psihica pre- si postoperator, tinind minte ca rezultatul va fi o imbunatatire si nu perfectiunea. Chirurgul va explica factorii implicati in luarea deciziei pentru operatie. Aceasta va fi efectuata dupa virsta de 5 ani cind dezvoltarea urechii este aproape completa. Cind otoplastiadismorfismul e sever, se recomanda ca operatia sa se desfasoare mai devreme, pentru a evita stresul emotional cind copilul va merge la scoala. Dupa ce va examineaza, chirurgul va va explica detaliile specifice cazului dvs. incluzind tehnica chirurgicala folosita, anestezia, unde se va efectua operatia si la ce sa va asteptati dupa operatie in mod real. Alti factori de luat in calcul ca riscurile si costurile se vor discuta tot acum. Mii de otoplastii se efectueaza in fiecare an. Totusi trebuie sa fiti pregatit pentru riscurile si complicatiile asociate operatiei. Complicatiile postoperatorii ca infectia si hematomul sint foarte rare. Rareori, urechea poate reveni la pozitia initiala, necesitind o noua interventie. Riscurile pot fi minimalizate prin urmarirea cu strictete a indicatiilor date de chirurgul dvs.

Peelingul chimicPeelingul chimic este o tehnica neinvaziva ( nechirurgical) pentru a restaura o fata ridata , patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii. Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar. Peelingul chimic poate fi utilizat pe toata fata sau in regiuni specifice, cum ar fi fruntea sau aria dinjurul gurii. Nu trebuie considerat un substitut pentru un lifting facial – nu elimina pielea lasata si in exces – dar multi oameni pot beneficia de ambele proceduri. Exista doua tipuri de solutii chimice utilizate in peeling: fenol si acid tricloracetic .

RinoplastiaRinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice. Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunile nasului, sa modifice varful sau cocoasa, sa reduca narinele sau sa modifice unghiul dintre nas si buza superioara. Deasemenea poate corecta malformatii sau defecte post traumatice, inlaturand si problemele respiratorii.