Implant par - Turism MedicalPrincipalul lucru din spatele unei operatii de transplant de par sta permanenta firelor de par. In timp ce unele fire de par de pe scalp au o durata de viata trecatoare, alte fire de par tind sa ramana o viata intreaga. Sa constatat că firul de par permanent ar putea fi mutat în orice parte a corpului în cazul în care acesta poate continua să crească și să se comporte ca și cum ar fi fost incă in locul său original. Aceasta inseamnă că transplantand par din spatele capului si din laterale, acest par va continua să se comporte în același mod ca și in cazul in care era in  locul sau original si nu va cadea. Acesta este principalul motiv pentru care unu transplant de par este considerat permanent.

Transplantul de par este o procedura sigura, o interventie chirurgicala minora, care implica indepartarea parului de la spate sau părțile laterale (zona donatoare) și transplantarea acestora in zonele chele ale capului (zona receptoare). Foliculii de par cu tesut se numesc grefe, iar fiecare grefa contine unul sau mai multi foliculi de par. Pentru ca un transplant de par sa ajunga la stadiul de artă, implică numeroase aspecte medicale care trebuie sa aiba loc.

Numarul de fire de par ce pot fi transplantate intr-o sedinta depinde de mai multi factori: factorul local (zona primitoare)- pot fi implantate un numar maxim de fire pe o anumita suprafata -, factorul pacient – rabdarea lui este pusa la incercare, interventia dureaza aproximativ 5 ore -, factorul echipa operatorie – fiind o operatie migaloasa, necesita rezistenta mare din partea personalului medical. In medie se pot transplanta intre 300-500 manunchiuri, un manunchi putand fi compus din 1 pana la 3 fire. Daca in zona ce necesita implant parul lipseste in totalitate, atunci este nevoie de 2-3 interventii.

Postoperator, zona grefata ramane pansata pentru 48 de ore. Poate fi spalata doar prin curgerea apei la cateva zile (apa calduta), folosirea de sampoane pentru bebelusi 10-14 zile postoperator. Pacientul evita expunerea la intemperii (vant, frig, umezeala, soare) timp de 6 luni postoperator si evita traumatismele locale.