Viziunea Medicana Health Group este de a oferi servicii de ingrijire a sanatatii la standarde internationale, monitorizand cu atentie pacientul si oferindu-i acestuia acces la cele mai moderne facilitati de asistenta medicala.

Medicana Health Group se numara printre primii fondatori a spitalelor private in Turcia, sustinand in acest mod progresul din domeniul medical, pe calea determinarii standardelor pentru serviciile medicale din viitor, pe baza unei strategii de dezvoltare care are drept obiectiv implicarea tuturor regiunilor din Turcia, precum si realizarea constanta de investitii si depunerea de eforturi pentru consolidarea strategiei.

In cadrul Medicana Health Group, pacientii vor beneficia de:

 • Planurile de tratament, rapoarte si alte documente medicale necesare pentru tratament ce pot fi traduse in limba dorita de pacient de catre Centrul Medicana pentru Pacienti Straini.
 • Sprijin pentru obtinerea vizei pentru Turcia prin ambasadele sau consulatele din tara dumneavoastra, prin prezentarea la acestea a documentatiei cu privire la tratamentul si programarea stabilita pentru dumneavoastra.
 • Echipa de la Centrul Medicana pentru Pacienti Straini va poate indruma pentru a ajunge la cel mai apropiat aeroport, unde un reprezentant Medicana Health Group va va intampina la sosire pe dumneavoastra si insotitorii dumneavoastra si va aranja transferul catre spital cu un autovehicul.
 • Atunci cand este necesar, rezervarile pentru biletele de avion/ autobuz/ tren pot fi realizate de catre echipa de la Centrul Medicana pentru Pacienti Straini.
 • Documentele medicale prezentate de pacient sunt examinate si evaluate de o echipa medicala experimentata, astfel incat pacientilor li se poate prezenta o estimare a costurilor de tratament inainte ca acestia sa vina in Turcia.
 • Tratamente de inalta calitate la preturi accesibile.
Medicana Health Group

Caracteristici

 • Institutie medicala recunoscuta  pe plan mondial, care ofera servicii medicale moderne la standarde internationale;
 • Acreditata de catre Joint Comission International;
 • Medicana Health Group ofera servicii peste standardele internationale in ceea ce priveste Controlul Infectiilor, Managementul Riscurilor, Siguranta Pacientului, Calitatile cadrelor, Managementul Informatiei etc. Obiectivul nostru este de a extinde aceste activitati si a oferi vindecare constanta;
 • Perfectionarea continua a personalului in scopul sigurantei pacientului.

Hepatita C

Hepatita CMedicana Health Group vine in sprijinul pacientilor care se confrunta cu virusul Hepatitei C. Noul tratament hepatita C fara interferon, cu Viekirax si Exviera ajuta la eliminarea virusului din corp in proportie de 100%, chiar si in cazul celor cu ciroza compensata a ficatului.

Pentru tratamentul cu Viekirax si Exviera va fi necesar sa realizati 5 vizite la spital. Consultatiile sunt urmarite pe parcursul unui program la 4 saptamani, la 8 saptamani si in cea de 12-a saptamana. Vizita finala va fi programata in cea de-a 24-a saptamana pentru a finaliza tratamentul. Aceste vizite va vor oferi posibilitatea de a discuta cu medicul dumneavoastra despre progresul tratamentului, dar si despre orice nelamurire pe care o aveti in legatura cu acesta.

Noaptea veti fi internat in spital pentru pregatirea necesara efectuarii testelor, cu exceptie in cazul celei de-a cincea vizite. Testele vor fi realizate in dimineata de luni la prima ora, motiv pentru care ar fi recomandat sa realizati check-in-ul in spitalul inca de duminica seara.

Tratamentul total dureaza sase luni de zile. Testele biochimice, hematologice, virologice si testele radiologice vor fi efectuate in saptamanile 4, 8, 12 si 24 din momentul inceperii tratamentului (datele exacte vor fi stabilite la momentul primei vizite).

Oncologie

OncologieTratamentul pentru cancer cuprinde o grupa de terapii care necesita cooperarea dintre multiple specialitati medicale. Astfel, diverse discipline chirurgicale coopereaza cu medicii specialisti in oncologia cu radiatii si oncologie medicala.

Pe parcursul procesului de diagnosticare, patologia are un rol important, in timp ce departamentele de radiologie si medicina nucleara sustin procesul de diagnosticare si monitorizeaza rezultatele tratamentului.

In spitalele Medicana, pacientii cu probleme oncologice si cei cu dializa au la dispozitie lifturi speciale si o camera de chimioterapie cu un design special. Avand in vedere intimitatea pacientilor, unitatea de terapie intensiva coronariana a fost mobilitata cu placa modulara din sticla mata.

Suntem bucurosi si mandri in acelasi timp ca putem furniza servicii de sanatate profesionale alaturi de medici ce au facut istorie in Spitalul Medicana International Istanbul.

De asemenea, Spitalul International Medicana Ankara este centrul oncologic unde cancerul poate fi tratat cu tehnologii de ultima generatie. Aici veti regasi CT Multi – Slice, PET – CT, RMN si ecografii, dispozitive LINAC capabile de IMRT, radiologie conventionala si metode imagistice de medicina nucleara.

De cand celulele canceroase pot fi identificate imediat cu ajutorul PET – CT-ului si poate fi preconizat timpul de extindere ale acestora, tratamentul necesar este aplicat doar asupra respectivelor celule, astfel incat celulele sanatoase sunt salvate.

Spitalul Medicana International Ankara este unul din cele mai dezvoltate centre de sanatate nu doar din Ankara, ci din Orientul Mijlociu, Balcani si Caucazia datorita infrastructurii tehnologice, personalului calificat si cladirilor moderne.

Oncologie pediatrica

Programul de Oncologie pediatrica este axat pe cercetarea si tratamentul de cancer pentru copii. In fiecare an, mai mult de 12.000 de copii si adolescenti sunt diagnosticati cu cancer, de la leucemie la sarcom. Cei mai multi dintre copiii diagnosticati cu o asemenea boala vor fi vindecati si vor duce o viata sanatoasa, datorita centrelor inovatoare si studiilor clinice de cooperare.

Ortopedie

OrtopedieIn cadrul departamentului de Ortopedie din cadrul Spitalului Medicana International colaboreaza mai multe specializari precum: neurochirurgie, neurologie, ortopedie si traumatologie, medicina fizica si de reabilitare, radiologie si departamentele de anesteziologie.

Riscul aparitiei unor boli neurologice si ortopedice, respectiv probleme ale coloanei vertebrale este din ce in ce mai ridicat in societatile moderne. Abordarea mono-disciplinara este de obicei inadecvata pentru bolile expuse, astfel ca este necesara coordonarea mai multor discipline medicale. In cadrul Centrului de Ortopedie Medicana pacientii se bucura de aceasta abordare multidisciplinara cu ajutorul unei tehnologii de ultima generatie. In acest centru sunt realizate interventii de chirurgie artroscopica, chirurgie de protezare si proceduri chirurgicale asupra sistemului nervos periferic. Unitatea de Medicina Fizica si Reabilitare a fost infiintata pentru a oferi pacientilor servicii de reabilitare pre si post-operatorii. In plus, fata de fizioterapia conventionala si procedurile de reabilitare, pentru cei cu probleme in regiunea lombara le punem la dispozitie si sistemul Red – Cord.

Transplant

In centrele Medicana Health Group, transplanturile de rinichi, ficat, maduva osoasa si cornee sunt efectuate la standarde internationale. Medicana Health Group se numara printre institutiile medicale de renume unde se efectueaza donari si transplanturi de organe.

Spitalele Medicana Bahçelievler, Medicana Çamlıca, Medicana International Istanbul si Medicana International Ankara si medicii specialisti din aceste spitale efectueaza operatii de transplant de organe de succes. In urma a 93 de operatii de transplant efectuate, Spitalul Medicana Bahçelievler a primit din partea Ministerului Sanatatii „Premiul pentru Spitalul Privat care a realizat cele mai multe transplanturi”.

Centrul de Transplant de Maduva Osoasa

Maduva osoasa este un tesut prezent in os si un organ indispensabil pentru supravietuire, pentru ca este responsabila cu producere celulelor constitutive ale sangelui si a sistemului imun: globulele roşii, globulele albe si plachetele.

La nastere, maduva osoasa este prezenta in toate oasele. Ea contine celule grasoase si toate descendentele care vor da nastere celulelor sangelui circulant. Functia sa de productie se concentreaza, la varsta adulta, in interiorul oaselor rachisului, toracelui, umarului si bazinului. Maduva osoasa normala permite regenerarea celulelor sangvine datorita unei rezerve de celule-suse.

Bolile maduvei osoase sunt boli grave, care uneori necesita un transplant.

Transplatul medular sau de celule stem hematopoietice inseamna inlocuirea maduvei bolnave a pacientului cu celule medulare sanatoase ale donatorului.

Exista cazuri in care transplantul poate fi auto-transplant, cand se utilizeaza maduva osoasa proprie a pacientului pentru a efectua grefa.

In functie de situatie si de diagnostic, transplantul de celule stem poate fi un allo-transplant, cand bolnavul trebuie sa primeasca celule medulare sanatoase compatibile fie de la un frate/ sora (allo-transplant inrudit), fie de la un donator neinrudit.

Inainte ca pacientul sa primeasca celulele sanatoase ale donatorului, va face un tratament agresiv de chimioterapie si eventual radioterapie, ca maduva lui bolnava sa fie complet distrusa si sa lase loc liber celulelor sanatoase pe care le va primi de la donator. In momentul in care pacientului i se distruge maduva, el nu mai este capabil sa producă celulele sangelui si viata lui este in pericol.

 

Tipuri de grefă de măduvă osoasă

 Grefa autologă

Transplantul autolog de celule stem sau măduvă osoasă necesită extracția (afreza) celulelor stem hematopoietice de la pacient și depozitarea acestora într-un congelator. Pacientul este apoi tratat cu doze mari de chimioterapie cu sau fără radioterapie cu intenția de a eredica populația malognă celulară cu costul ablatiei parțiale sau totale a măduvei osoase (distrugerea funcției măduvei osoase). Propriile celule depozitate saunt apoi reintroduse în corp, unde preiau locul și funcția țesutului medular distrus și refac populația celulară sangvină normală a pacientului.

Transplantele autologe au avantajul unui risc mai mic de infecție în timpul porțiunii imun compromise a tratamentului, deoarece recuperarea funcției imunitare este rapidă. Deasemena, incidenta pacienților care experimentează rejectul (boala grefa-versus-gazda) este foarte rară deorece donorul și primitorul sunt același individ.

Grefa allogenică:

Tranplantul de măduvă osoasă allogenic implică două persoane: donorul sănătos și pacientul primitor. Donorii trebuie să aibă un tip tisular (HLA) care să se potrivească primitorului. Potrivirea HLA se face pe baza variabilității a trei sau mai mulți loci ai genei HLA, iar o potrivire perfectă a acestor loci este preferată. Chiar dacă există o potrivire bună între aceste allele importante, primitorul va necesita medicamentație imunosupresivă pentru a evita boala grefa-versus-gazdă.

Donorii pot fi rude de sânge, singenici (un geamăn monozygotic sau identic al pacientului) sau fără legătură de rudenie dar care are un HLA foarte apropiat.

Centrul  de Transplant din cadrul spitalului Medicana efectuează grefă de măduvă osoasă de tip autolog și allogen  înca din 2012. În fiecare an numărul pacienților a crescut conform  statisticei de mai jos:

An Transplant Autolog Transplant Allogen Transplant Haploidentical MUD Total
2012 64 10 1 75
2013 82 46 9 137
2014 97 57 14 15 183
31.10.2015 73 44 9 20 146

 

Numărul total de transplanturi a ajuns la 541 la sfârșitul lunii octombrie a anului 2015, dintre care 316 de tip autolog, 157 de tip allogen, 33 de tip haploidentical, 35 de tip MUD.

Spitalul Medicana International Ankara dispune de 14 camere sterile, camere speciale pentru transplantul de organe, inclusiv un laborator de recoltare de celule stem și doua rezervoare de stocare pentru azot cu o capacitate de 180 de casete. De asemenea, tot în cadrul spitalului există o unitate de afereză ce permite obținerea a 3 componente ale sângelui de la un singur donator în același timp.

Rata de mortalitate la 100 de zile în cazul transplantului de maduvă osoasă în 2014transplant maduva osoasa

Transplant Rata mortalitate Medicana Ankara Rata mortalitate globală
Autolog 3 % 5 %
Allogen 19.64% 20 %
MUD 20 % 35-40%
Haploidentical 40 % 40% (cu risc crescut)

Cardiologie

CardiologieIn cadrul Centrului de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara, vasele de sange care au suferit o ocluzie in urma unui atac de cord pot fi restabilite prin interventii instantanee efectuate de o echipa de medici specialisti care ofera servicii 7/24.

Aparatele de tomografie computerizata 64-slice de ultima generatie cu care sunt dotate centrele noastre prezinta avantaje superioare in special pentru examinarea vaselor inimii. In cadrul acestei metode, examinarea inimii este realizata in doar 4 secunde, iar imaginile tridimensionale detaliate ajuta la stabilirea rapida si eficienta a diagnosticului. Astfel, stenozele si ocluziile vaselor inimii sunt identificate rapis si fara durere, fara a mai fi necesara angiografia conventionala.

Echipele de cardiologie pediatrica ofera servicii care includ nu numai diagnosticarea, ci si proceduri invazive si nechirurgicale pentru restabilirea defectelor de sept cardiac congenital la toate grupele de varsta, incepand cu nou-nascutii.

Mai mult decat atat, in centrele noastre se pot efectua interventii nechirurgicale pentru stenoza valvelor inimii prin angiografia interventionala, metoda de electrofiziologie care este o interventie ne-invaziva pentru tulburarile de ritm cardiac si electrocardiografie, prin care se realizeaza evaluari la nivelul tesutului in efort, scintigrafie cu taliu, care indica nivelul alimentarii cu sange a muschiul inimii prin vasele implicate, testarea prin exersare care ofera posibilitatea analizarii in timp real, Holterul de ritm care monitorizeaza ritmul inimii timp de 24 si 48 de ore, Holterul pentru presiunea arteriala care monitorizeaza presiunea arteriale timp de 24 de ore si aparatul de angiografie cu panou plat. Imaginile pot fi obtinute prin utilizarea aparatului MRI si pot fi astfel utilizate pentru stabilirea diagnosticului si a tratamentului ce urmeaza sa fie aplicat pentru afectiunile cardiace.

Fertilizare in vitro

Unitatile de Fertilizare In Vitro din cadrul Medicana Health Group ofera servicii medicale de cea mai inalta calitate prin intermediul medicilor specializati si o infrastructura medicala ce utilizeaza tehnologie de ultima generatie.

Unitatile de Fertilizare In Vitro utilizeaza cea mai recenta tehnologie si metode de tratament din domeniul tehnicilor de reproducere asistata. Toate centrele de Fertilizare In Vitro din cadrul Medicana Health Group detin medici specialisti recunoscuti si de incredere care au inregistrat nenumarate succese in domeniul medicinii reproductive.

Oferim solutii stiintifice pentru cuplurile ce doresc sa devina parinti, cu ajutorul unei echipe experimentate de medici ginecologi si obstetricieni, medici specialisti in andrologie (infertilitate masculina), embriologi, medici specialisti in genetica medicala, psihologi, biologi si asistente medicale.

 

Ofertă Fertilizare In Vitro

Ai încercat să rămâi însărcinată, însă rezultatul nu a fost cel dorit?

Bucuria de a avea un copil pare din ce în ce mai greu de atins de multe cupluri. Statisticile arată că 1 din 6 cupluri se confruntă cu problema infertilității, afecțiune ce poate fi regăsită la ambii partneri!

fertilizareinvitro

Începând cu luna decembrie, Spitalul Medicana ți-a pregătit un pachet special pentru a te ajuta să îți îndeplinești visul de a deveni părinte.

12299220_902448276456870_1106408842569951150_n

Pachetul include:

 • Teste laborator
 • Histerosalpingografia (HSG)
 • Teste hormonale
 • Criteriul Kruger
 • Insiminare Intrauterină (IUI)
 • Fertilizarea In Vitro (FIV)
 • Injectare Intracitoplasmică de Spermatozoizi (ICSI)
 • Testare genetică pre-implantare (PGT)
 • Înghețare embrioni
 • Tranfer embrioni
 • Tranfer de embrioni a noua zi
 • Incubație asistată
 • Aspirat epididimar (TESA)
 • Biopsie testiculară (TESE)
 • Test Mar – anticorpi antispermatici
 • Histeroscopie
 • Colectare ovule
 • Transfer ovule
 • Medicamente incluse

Durata șederii în Turcia pentru a beneficia de acest pachet variază între 18 -20 de zile. În cadrul pachetului nu este inclusă spitalizarea și cazarea.

Fertilizarea In vitro (FIV) este o tehnică de reproducere umană asistată, la care se apelează după ce toate tratamentele clasice au eșuat (inclusiv cealaltă procedură de reproducere umană asistată, mai puțin invazivă – inseminarea artificială) sau în cazuri de infertilitate mai grave, unde se recomandă din start fertilizarea in vitro (lipsa trompe, infertilitate masculina gravă). Dar pe lângă aceste aspecte, este important ca dumneavoastră și partnerul dumneavoastră să fiți asistați de o echipă de doctori profesioniști pentru a vă ajuta ca visul de a deveni părinți să se transforme în realitate.

Echipa de doctori Medicana Beylinkduzu:

 • Director Centru IVF Dr. Selman Lacin
 • Aysun Guney Lacin
 • Dr. Bulent Alici
 • Mehmet Koc
 • Cuneyt Sevinc
 • Ridvan Seckin
 • Serap Andac
 • Biolog Arife Kunt
 • Gulden Cakir
 • Aysan Kaya Candas

Echipa de doctori Medicana Camlica:

 • Omer Faruk Vanlioglu
 • Mehmet Ozturkmen
 • Embriolog Pelin Kutlu
 • Canan Karakus
 • Cigdem Atar

Echipa de doctori Medicana Ankara:

 • Osman Denizhan
 • Embriolog Bagdagul Gokce
 • Nermin Nalbant

fertilizare-in-vitro

Chirurgie estetica si reconstructiva

In clinicile noastre de chirurgie plastica, sunt efectuate toate procedurile din domeniul chirurgiei plastice generale. In plus, toate clinicile noastre sunt dotate cu aparatura moderna de lipoplastie, aparatura utilizata la toate procedurile care privesc tesuturile adipoase si aparatura care utilizeaza frecventele radio cu ajutorul carora numeroase leziuni ale pielii pot fi resectionate. Astfel, interventiile pot fi efectuate ambulatoriu, ceea ce duce la reducerea perioadei de spitalizare.

Pe scurt, este vorba de proceduri estetice care implica lifting-urile de fata si frunte, marirea sau micsorarea pleoapelor, nasului si a sanilor, toate tipurile de lipoplastie, operatii pentru partile lasate ale abdomenului, gambei, bratului si mijlocului, toate tipurile de cancer de piele si toate problemele legate de gura, maxilar, oasele fetei si craniului.

Mai mult decat atat, anomaliile faciale congenitale precum buza si bolta palatina despicata, anomaliile craniene congenitale precum urechea mare sau lipsa urechii externe, anomaliile congenitale ale mainilor precum sindactilia si polidactilia, anomaliile genetice precum hipo- si epi-spadias si sechelele si probleme aparute in urma arsurilor de grade mari sunt incluse in gama noastra de tratamente.

Stomatologie

Medicana Health Group ofera si servicii stomatologice in cadrul clinicilor Medicana Dental Bahçelievler si Medicana Dental Çiftehavuzlar, care au laboratoare dotate cu tehnologie avansata si echipament medical pentru toate ramurile stomatologiei.

In cadrul spitalelor noastre sunt utilizate cele mai avansate tehnologii pentru radiologia imagistica, inclusiv tomografia dentara si panoramic X-ray. Pacientilor le sunt oferite cele mai bune servicii de sanatate, inclusiv interventii chirurgicale de urgenta, 24/h pentru 365 de zile pe an.

In cadrul Medicana Health Group veti putea beneficia de urmatoarele servicii stomatologice:

 • Implant
 • Stomatologie Estetica
 • Chirurgie dentara si maxilo-faciala
 • Ortodontie
 • Parodontologie
 • Albire
 • Proteze
 • Pedodontie
 • Endodontie

Ce este Radiochirurgia CyberKnife? Este cea mai avansată tehnologie disponibilă pentru tratarea tumorilor cu o acuratețe milimetrică, care concentrează fasciculul de radiații exact în locul tumorii fără a deteriora țesuturile sănătoase din jur.

Radiochirurgia CyberKnife este un tratament unic non-invaziv şi puternic, cu eficacitate demonstrată, care emite fascicule foarte precise de raze X din mai mult de 1600 de unghiuri din afara corpului uman. Acurateţea tehnicii CyberKnife este deosebit de precisă, ea acţionând la scară micrometrică. Aparatul CyberKnife se poate „potrivi” pe măsura unor tumori foarte mici sau foarte complicate, chiar şi a celor care sunt poziţionate în apropierea organelor vitale. Această trăsătură îi oferă lui CyberKnife posibilitatea de a trata multe tumori maligne, inclusiv unele considerate a fi inoperabile sau netratabile cu ajutorul chirurgiei invazive.

Spitalul Medicana Ankara International pune la dispozitia pacienților din România un pachet special cu cea mai avansată tehnologie de radiochirurgie: CyberKnife.

Pachetul include:

 • Consultațiile necesare pe toată durata tratamentului;
 • Ședințele cu CyberKnife-ul;
 • Investigațiile necesare înainte, în timpul și după tratament;
 • Translator în limba română;
 • Transfer aeroport –hotel, hotel -spital pentru pacient și un însoțitor;
 • Cazare pentru întreaga durată a vizitei atât pentru pacient, cât și pentru însoțitor (cameră dublă la hotel, cu mic dejun inclus), 1 – 6 zile (în funcție de progresul pacientului după prima ședință).

Ședințele cu tehnologia CyberKnife sunt realizate sub atenta îndrumare a celebrilor profesori Kaan Oysul & Sait Sirin.cyberknife

Retinopatia de prematuritate retinopatie

Retinopatia de prematuritate reprezintă principala cauză de orbire la copil. În plus, întrucât au un risc crescut de alte afecţiuni oculare care netratate la timp duc la o vedere scăzută, copiii născuţi prematur necesită controale oftalmologice periodice.

Vârsta de gestaţie mică şi greutatea mică la naştere sunt principalele cauze ale retinopatiei de prematuritate. Severitatea bolii este strâns legată de standardul de îngrijire al nou-născutului (administrarea de oxigen trebuie făcută după reguli bine stabilite), precum şi de alte afecţiuni ale copilului (infecţia, boala pulmonară cronică, anemia, enterocolita ulcero-necrotică). Retina (zona din interiorul ochiului care ne permite să vedem) este format din ţesut nervos şi vase de sânge, începe să se dezvolte începând cu săptămâna 16 de sarcină fiind completă la nou-născutul la termen. La copilul născut prematur, vasele de sânge sunt incomplet dezvoltate. Acestea se pot opri din creştere după naştere, mai ales datorită nivelului mai mare de oxigen din mediul extern faţă de cel intrauterin, iar ulterior se pot dezvolta anarhic vase de sânge anormale ca răspuns la retina nevascularizată care pot duce la dezlipire de retină şi pierderea totală a vederii pentru tot restul vieţii. În România sunt examinaţi toţi copiii care la naştere au avut vârsta de gestaţie mai mică sau egală cu 34 săptămâni si a căror greutate la naştere a fost mai mică sau egală cu 2000 grame. Prima examinare se face la aproximativ 28 de zile de la naştere şi de cele mai multe ori are loc în maternitate, iar controalele periodice au loc la 7-14 zile, în funcţie de evoluţia bolii, până când boala este vindecată.

Boala are 5 stadii: stadiile 1 şi 2 pot regresa spontan, în stadiul 3 de obicei este indicat tratamentul laser; stadiile 4A şi 4B înseamnă dezlipire parţială de retină iar stadiul 5 dezlipire totală de retină, pentru acestea din urmă fiind necesare intervenția chirurgicală.

Spitalul Medical International Ankara vine în sprijinul dumneavoastră cu un pachet special unde este inclusă intervenția chirurgicală, 4 zile spitalizare, bilete de avion pentru 2 persoane (pacient și însoțițor), transfer aeroport – spital, translator în limba română, precum și traducerea dosarului medical.

Intervenția chirurgicală este realizată de către doamna doctor Sengul Ozdek,  Doctor docent în Oftalmologie, recunoscută și premiată internațional pentru rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului. Doamna Doctor Ozdek s-a specializat în chirurgia retinopatiei de prematuritate la spitalul Beaumont din Michigan (Statele Unite ale Americii) sub atenta îndrumare a celebrilor doctori Dr.M. Trese și Dr. A. Capone.

PET CT

PET CT este un echipament integrat de imagistică medicală. Acesta combină două tipuri de scanare: PET (Tomografia cu emisie pozitronică) folosită pentru obţinerea de date funcţionale legate de metabolism şi funcţii celulare şi CT (Tomografia computerizată) utilizată pentru obţinerea de date morfologice legate de localizarea şi raporturile anatomice ale substraturilor patologice evaluate.

Scanarea de tip PET/CT este folosită pentru diagnosticarea, localizarea, identificarea stadiului în care se află tumora şi evaluarea eficienţei tratamentului în afecţiunile oncologice. Echipamentul PET/CT este folosit în special în oncologie şi cardiologie.

Care sunt avantajele echipamentului PET CT?

 • PET_CTImagistica medicală de mare rezoluţie care permite o vizualizare perfectă a ţesuturilor bolnave
 • Scurtează durata examinării
 • Permite diagnosticarea cancerului în stadii timpurii, înaintea altor mijloace de investigaţie
 • Permite diagnosticarea precoce a recidivelor si a metastazelor, inclusiv a celor greu detectabile prin celelalte proceduri diagnostice

PET-CT şi-a dovedit eficienţa în special în:

 • mezoteliomului pleural malign
 • cancerul de sân
 • cancerul esofagian şi gastric
 • cancerului colo-rectal
 • depistarea precoce a metastazelor hepatice
 • cancerul de cap şi gât
 • cancerul tiroidian
 • melanomul malign şi metastazele
 • limfomului Hodgkin sau non Hodgkin

Oferta include realizarea PET-CT-ului la Spitalul Medicana International din Istanbul și interpretare specializată a domnului doctor Multu Demiray, recunoscut la nivel internațional pentru performanțele medicale, dar și pentru lucrările științifice publicate pe teama cancerului.

Domnul doctor  Multu Demiray este membru: European Association for Cancer Research, European Socienty of Hyperthermic Oncology, American Society of Clinical Oncology, etc.