Pentru aproape 100 de ani, Hadassah și spitalele sale au fost lideri în medicina și asistenţa sanitară în Israel, punând bazele și stabilind standardele pentru sistemul modern de sănătate al ţării.

Majoritatea inovaţiilor medicale din Israel au avut loc la Hadassah. Primul transplant de cord a fost realizat cu success la Hadassah, ca și prima intervenţie chirurgicală robotizată și prima intervenţie chirurgicală mondială computer asistată pentru înlocuirea articulaţiei șoldului.

Despre Spitalul Hadassah

Inițativa și inovația au fost întotdeauna emblemele Centrului Hadassah. Încă de la început, ritmul de progres al Centrului Medical Hadassah a stabilit standardele medicinii din Israel; acest standard este excelența. O impresionantă listă de realizări – fiecare dintre acestea fi ind marcante la timpul lor – sunt o mărturie vie a viziunii și misiunii Centrului Hadassah. Organizația Medicală Hadassah își continuă drumul pentru transformarea lumii într-un loc mai bun prin vindecare, predare și cercetare.

hadassah-ein-kerem-spital-pic01 hadassah-ein-kerem-spital-pic3 hadassah-ein-kerem-spital-pic4 hadassah-ein-kerem-spital16

Sute de mii de oameni sunt tratați în fiecare an în peste 100 de clinici ambulatorii și în mai mult de 70 de departamente și unități specializate. Laboratoare complet utilate, împreună cu cele mai performante tomografe și alte echipamente uluitoare vin în ajutorul clinicii. Hadassah oferă practic toate serviciile medicale disponibile în Statele Unite și în Europa de Vest. Unele departamente sunt singurele de acest gen din zona Ierusalimului, altele sunt unice în Israel, fapt ce a dus la numirea centrului Hadassah de către guvern drept Centru Național în numeroase zone.

Statul Israel a desemnat centrul Hadassah drept:

                   • Banca națională de piele
• Centrul Național de Transplant de măduva spinării
• Centrul de terapie genetică
• Centrul național de transplant de inimă
• Centrul național de transplant de ficat
• Centrul pentru operație corneană, refractară, vitreoretinală și chirugie cu laser

spital-interior-hadassah-avi-hayun2 spital-interior-hadassah11spital-interior-hadassah14 spital-interior-hadassah5

Având drept partener Universitatea Hebrew în cinci instituții academice dedicate științelor medicale, Centrul Medical Universitar Hadassah este renumit în toată lumea pentru instruirea minunată a doctorilor, surorilor medicale și a personalului auxiliar. Colaborarea cu Universitatea Hebrew a produs mulți savanți de renume care au îmbogățit lumea cu descoperirile lor. Școala de Sănătate Publică, împreună cu guvernul Israelian, oferă un curs intensiv de un an în limba engleză pentru studenții străini, acesta încheindu-se cu o diplomă de masterat în Sanătate Publică. De la inițierea acestui program și până în prezent, mai mult de 500 de studenți din peste 90 de țări au promovat cursul, și s-au întors în țările lor pentru a ocupa poziții cruciale în domeniile sănătății publice si a medicinei comunitare.

spital-interior-hadassah3 spital-interior-hadassah18

Mai mult de jumătate din cercetarea medicală realizată în Israel este făcută la Hadassah. Fiecare disciplină încorporează unități de cercetare și, de asemenea, sunt și multe centre de cercetare interdisciplinare. Atât în spitale cât și în câteva departamente ale spitalelor, Hadassah a creat Centre de Excelență: minți luminate de oameni de știință și doctori care îmbină îngrijirea medicală cu ultimele rezultate ale laboratoarelor.