Aceasta tehnica tine cont de faptul ca parul creste in grupulețe de 1-4 si rareori 5 fire de par (Unitati Foliculare), si le redistribuie pe zona cheloasa exact cum creste in mod natural. TUF este unic printre procedurile de restaurare ale parului datorita:

  • Rezultatele obtinute sunt atat de naturale incat sunt nedetectabile ca fiind rezultatele unui transplant de par
  • Rezultatele par complet naturale chiar dupa prima sesiune si deci ramane la latitudinea pacientului daca doreste sau nu sa continue cu sesiuni aditionale. Astfel el nu este blocat intr-un process interminabil cu etape multiple datorate aspectului nenatural al primei sesiuni (cum era cazul cu vechile tehnici de mini/micro grefe).
  • Parul de pe partile laterale si posterioara a capului tinde sa fie permanent si este deci folosit drept zona donanta. Cu ajutorul unor tehnici si instrumente noi si rafinate, aceste grupari de unitati foliculare sunt extrase din zona donanta sub forma unei benzi si disecate cu grija sub microscop in grefe de UF individuale.
  • Toate tehnicile necesita suficient spatiu intre grefe transplantate pentru a asigura circulatia sangvina corespunzatoare, necesara cresterii grefelor. Cu cat sunt grefele mai mari cu atat mai mare este spatial ce trebuie lasat intre ele si deci mai mic numarul de grefe ce poate fi transplantat intr-o sesiune. Prin folosirea grefelor de UF ca unitate de baza in procedura noastra de reconstruire a parului, ne folosim de avantajul dimensiunilor compacte naturale ale UF si putem, deci, sa transplantam mii de grefe intr-o singura sesiune cu perturbare minima a circulatiei sangvine. Acestea conduc la rezultate naturale, vindecare mai rapida si mai buna si mai putine sesiuni pentru a-ti realiza scopurile restaurarii capilare.