iLASIK

iLASIKEliminarea viciilor de refractie este acum mai simpla ca oricand cu iLASIK, cea mai importanta inovatie din zilele noastre, tehnologia laser excimer (laserul fără bisturiu / microkeratom VISX STAR IR S4) care duce la un nou nivel metodele de interventie de tip LASIK, combinand Tehnologia Intralase cu cea Advanced CustomVue pentru rezultate cu adevarat exceptionale.

Interventia cu iLASIK se poate efectua unei persoane purtatoare de ochelari, de varsta adulta (preferabil peste 19-20 ani), cu o refractie stabila (fara variatii ale dioptriilor in ultimul an), cu o buna stare de sanatate generala si fara alte afectiuni oculare.

Sunt exclusi de la aceasta procedura pacientii cu dioptrii foarte mari, la care subtierea excesiva a corneei poate fi periculoasa pe termen lung, cei care constitutional au o cornee mai subtire, cei la care dioptriile sunt inca in crestere. De asemenea, tehnica iLASIK este contraindicata in urmatoarele situatii:

•  pacienti cu afectiuni autoimune (colagenoze), SIDA, diabet zaharat
•  pacienti cu patologie corneeana-Keratoconus sau alte ectazii oculare.
•  pacienti care au fost diagnosticati cu keratite (Herpes Simplex sau Herpes Zoster)
•  Pacienti cu alergii severe
•  Femei insarcinate sau lehuze.
•  Pacienti sub 18 ani
•  Pacienti cu glaucom
•  Pacienti cu sindrom de ochi uscat(Sindrom Sjoegren)

Pentru identificarea situatiilor contraindicate, consultul preoperator este extrem de riguros si include investigatii de inalta specialitate pe care specialistii le fac fiecarui pacient.

Cu ajutorul laserului in femtosecunde INTRALASE se realizeaza flapul cornean fara interventia bisturiului / microkeratom-ului. Aceeasi tehnologie se poate utiliza pentru reconstituirea flapului cornean si in situatia in care metoda de creare a flapului cu bisturiul / microkeratomul a esuat sau au aparut complicatii (flap perforat, flap descentrat, flap incomplet sau cu defect).

Particularitatile metodei INTRALASE: determinarea foarte precisa a grosimii, a diametrului si a pozitionarii flapului cu ajutorul unui sistem computerizat foarte performant, alipirea perfecta a flapului de marginile sectionate si refacerea postoperatorie intr-un timp scurt. Laserul in femtosecunde INTRALASE focalizeaza 15.000 de impacte laser pe secunda pentru a forma un fascicul laser continuu cu dimensiunea de 2-3 microni.

Un studiu arata ca pacientii operati cu metoda Laser Excimer, la care s-a folosit pentru realizarea flapului cornean la un ochi bisturiul / microkeratomul, iar la celalalt metoda INTRALASE, au sesizat un confort de trei ori mai mare la ochiul operat prin metoda INTRALASE.

ilasik-kisiselDupa pregatirea profilului vizual cu tehnologia WAVESCAN, se pot corecta viciile de refractie. Ablatia stromei corneene este facuta cu laserul excimer VISX STAR IR S4, dirijata prin datele introduse in calculator in urma investigatiei aberometrice WAVEFRONT. Corectia este precisa si individualizata.

Este important ca in cadrul tratamentului cu laser sa se efectueze operatia exact pe suprafata oculara afectata. Pentru cresterea preciziei si alinierea laserului cu miscarile globului ocular se foloseste tehnologia Activetrak si Iris registration. Dispozitivul laser identifica irisul, determinand astfel si cea mai mica miscare a ochiului.

 • Succesul operatiei iLASIK se datoreaza realizarii flapului cornean prin metoda INTRALASE (laserul fara bisturiu / microkeratom);
  •   Determinarea grosimii si a diametrului flapului se realizeaza cu ajutorul tehnologiei computerizate;
  •   Procedura nu este dureroasa pentru ca asupra corneei se actioneaza cu o presiune mult mai mica;
  •   Persoanele care au o cornee mai subtire pot fi operate prin metoda iLASIK, pentru ca se poate realiza un flap mult mai subtire decat cu bisturiul / microkeratomul;
  •   Acest tip de interventie este mai putin riscanta pentru persoanele cu o sensibilitate crescuta a ochilor si pentru persoanele cu un grad ridicat de uscare a ochilor;
  •   Riscul de alergii dupa efectuarea operatiei este mai scazut;
  •   Riscul de alunecare a flapului si de cutare este mult mai mic datorita refacerii imediate a marginilor flapului;
  •   Perioada de refacere a pacientului este mult mai scurta datorita alipirii imediate a flapului;
  •   Interventia cu bisturiul / microkeratomul este mai dificila pentru ca unghiul de deschidere al pleoapei este mic. De aceea pot fi operate prin aceasta metoda si persoanele a caror cornee este aplatizata sau al caror astigmatism se afla la un grad ridicat.

Perioada de refacere a pacientului este mult mai scurta datorita tehnologiei iLASIK, intrucat flapul creat exclusiv cu laser se lipeste aproape imediat. Ulterior interventiei, pacientul incepe sa vada mai clar chiar la cel mult trei ore de la interventie, evolutia fiind din ce in ce mai buna in timp. Unii pacienti incep sa vada perfect la o saptamana, pentru altii poate dura ceva mai mult in functie de capacitatea organismului de vindecare si de cat de strict au fost respectate indicatiile medicului.

Interventia iLASIK elimina viciile de refractie precum miopia, hipermetropia si astigmatismul pacientilor care au peste 20 de ani, cu o refractie stabila (fara variatii ale dioptriilor in ultimul an), cu o buna stare de sanatate generala si fara alte afectiuni oftalmologice.

Pacienti cu varsta sub 18 ani, pacienti care au alte afectiuni oftalmologice (keratoconus, glaucoma s.a), pacienti cu boli sistemice precum diabetul sau reumatismul sau cei care au variatii de dioptrii in decursul ultimului an nu pot face interventia. Sunt exclusi pacientii cu dioptrii foarte mari, la care subtierea excesiva a corneei poate fi periculoasa pe termen lung, pacientii cu afectiuni autoimune (colagenoze), SIDA, diabet zaharat, pacientii care au fost diagnosticati cu keratite (Herpes Simplex sau Herpes Zoster), pacientii cu alergii severe, femeile insarcinate sau lauze si pacientii cu sindrom de ochi uscat (Sindrom Sjoegren).

Tehnologia folosita in metoda iLASIK asigura precizie maxima. NASA si Fortele Armate Americane au aprobat tratamentul iLASIK pentru a-l putea aplica astronautilor si pilotilor sai. WEST EYE HOSPITAL este primul spital privat la standarde internationale care pune la dispozitia pacientilor sai aceasta tehnologie de ultima generatie.

Lasik

Lasik.3Operația LASIK durează aproximativ 4-6 minute pentru fiecare ochi însă ablația laserului durează doar câteva secunde. În prealabil în camera anterioară laserului ochii sunt dezinfectați, curațați și pregătiți pentru operație. Un instrument special vă va ajuta să țineți ochii deschiși, fără să clipiți. Tot ce trebuie să faceți este să vă priviți la lumina roșie de pe ecranul special.  După spălarea și uscarea ochilor, se va poziționa dispozitivul special numit microkeratom ( in legatura cu asta noi folosim cele mai de incredere microkeratoame din lume : Hansatome I – II , Moria II , Evolution3, Intralase, Amadeus and MK2000 ) în partea albă a ochiului. Cu o rotație foarte mare microkeratomul crează o felie (flap) parțială din grosimea corneei. Chirurgul îndepărtează cu grijă această felie pentru a expune corneea tratamentului laser. Apoi sistemul laser Excimer de ultima generatie transformă corneea conform datelor din profilului albatiei . Aceste date sunt un sumar inteligent al examinărilor oftalmologice topografia ( profilul 3D al suprafetelor corneei ) , pahimetria ( harta grosimii corneei ) si aberometria ( harta aberatilor optice ale corneei ). Se face o simulare a analizelor conform profilului de ablatie a laserului . Acest gen de simulări sunt efectuate doar în cateva centre și de puțini chirurgi refractivi din lume  care în prezent efectuează simulare de corecție a vederii cu laser în cazuri deosebite. lasiklaserAceste simulări avertizează chirurgul despre efectele secundare posibile ale profilului laser propus. Cu acest traseu , chirurgul manipuleaza data pentru ablatie pana cand un rezultat multumitor este obtinut si tratamentul laser este aplicat pacientului. În cuvinte simple , corneea obține o formă testata pentru a converge perfect imaginile obiectelor aflate aproape sau la distanță . După intervenție vă veți relaxa în camera de după laser și veți primi celelalte intrucțiuni legate de ceea ce trebuie să faceți când ajungeți la hotel. După primul control post operatoriu, imediat după intervenție, sunteți liberi să vă îndreptați spre casă/hotel.